- Reaction score
- 5
Dün yöntemi mikrodalga ile denedim ve aslında sonuç ilginçti.
Fırında 20g 5449-12-7 ve 20mL %85'lik orto-fosforik asit karıştırıldı.
Mikrodalga fırına (700W) koydum ve en düşük gücü ayarladım. 5 -7 saniye ısıtma ve sıcaklık çok yüksek olduğu için karışımı karıştırmak ve soğutmak için 10-15 saniye fren. Toplamda 1 dakika aktif ısıtma.
Isıtma işleminden sonra 50 mL damıtılmış su eklendi.
Daha sonra dietil eter (3x20mL) ile ekstrakte edildi ve tuzlu su (3x100mL) ile yıkandı.
Magnezyum sülfat ile kurutuldu ve eter buharlaştırıldı:
Çok iyi görünümlü bir ürün elde ettim ancak 20 g tozdan sadece 7 g elde ettim.
Tekrar denedim ve mikrodalgada daha uzun süre ısıttım - 2 dakika ama hiçbir fark olmadı - aynı verim (aşırı ısınmadan korktum çünkü mikrodalgada çok fazla ısı, fırıncıdan çıkarılamayan katı, şeffaf cam benzeri bir yüzey oluşturuyor).
Mikrodalgada verimi artırmak için herhangi bir yöntem var mı? Çünkü şu anda hala %30-40 arasında?
Fırında 20g 5449-12-7 ve 20mL %85'lik orto-fosforik asit karıştırıldı.
Mikrodalga fırına (700W) koydum ve en düşük gücü ayarladım. 5 -7 saniye ısıtma ve sıcaklık çok yüksek olduğu için karışımı karıştırmak ve soğutmak için 10-15 saniye fren. Toplamda 1 dakika aktif ısıtma.
Isıtma işleminden sonra 50 mL damıtılmış su eklendi.
Daha sonra dietil eter (3x20mL) ile ekstrakte edildi ve tuzlu su (3x100mL) ile yıkandı.
Magnezyum sülfat ile kurutuldu ve eter buharlaştırıldı:
Çok iyi görünümlü bir ürün elde ettim ancak 20 g tozdan sadece 7 g elde ettim.
Tekrar denedim ve mikrodalgada daha uzun süre ısıttım - 2 dakika ama hiçbir fark olmadı - aynı verim (aşırı ısınmadan korktum çünkü mikrodalgada çok fazla ısı, fırıncıdan çıkarılamayan katı, şeffaf cam benzeri bir yüzey oluşturuyor).
Mikrodalgada verimi artırmak için herhangi bir yöntem var mı? Çünkü şu anda hala %30-40 arasında?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
Bunu dün yaptım ve neredeyse tamamen aynı sonucu aldım. Gözlemlediğim bir şey, hemen karıştırmadığımda daha fazla p2p oluşuyor gibi görünüyordu, ancak karıştırdıktan sonra yüzeye geri dönmedi. Alt katmanla bir çeşit emülsifikasyon mu yoksa benim tarafımdan yanlış bir gözlem mi?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
Bilmiyorum. Şimdiye kadar sadece 2 katman vardı, bulutlu beyaz bir alt katman ve üstte açık sarı bir katman. Diğer fotoğraflardaki gibi kahverengi bir şey hiç olmadı. P2p'yi tanımadığım ve herhangi bir şekilde test etmediğim için p2p'nin p2p olmaması mümkün. Glisidat yağı nedir? Glisidik asit mi?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157