Моите синтези все още бълбукат след адицията на cucl2 и рефлуксацията му. Трябва ли все пак да дестилирам във вакуум ипа на или да изчакам ?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 11
Добавих малко количество CH₃COOH, за да убия Nabh4 преди филтрирането.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 11
Дръжте ни в течение.. Успях да дестилирам от IPA и много миниатюрно количество от продукта се появи с IPA. Най-накрая успях да видя плаващото масло. Тъй като по това време нямах работещ вакуум, екстрахирах с НП. Работих просто като находка.
Интересен обаче беше жълто-оранжевият цвят, който остана в NP.. миришеше много сладко, което ме накара да се замисля дали това не е P2P, който не се е редуцирал напълно.
Интересен обаче беше жълто-оранжевият цвят, който остана в NP.. миришеше много сладко, което ме накара да се замисля дали това не е P2P, който не се е редуцирал напълно.
Да, в момента го дестилирам във вакуум. Имам чист продукт в приемника, точно като ипа. Маслената ми баня е на 70 С, но температурата на парата е на 50 С. Надявам се, че съм прецакал нещо, защото магнитната ми бъркалка не беше достатъчно силна и сега имам прозрачен слой отгоре и тази твърда утайка на земята. Мисля, че следващия път трябва да инвестирам в бъркалка за кпг.