Rövid frissítés: A második termés további 24,81 g-ot hozott, így a teljes hozam 335,57 g vagy 85,94% m/m alapon. Rossz? Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel.
@tucoXxXX: A további hozamot figyelembe véve 1000*500/335,57 szükséges, ami 1490g-ot jelent a bróm-ketonból.
@w2x3f5: Tiszteletben tartom a véleményedet, de nem értek egyet. A hőmérséklet nem lehet túl magas, mivel más útvonalakon más oldószerekkel magasabb hőmérsékletet használnak. Az RM nem forrt fel, én enyhe refluxnak nevezném.
Azt is kétlem, hogy a 2,5 órás időtartam túl hosszú lenne, mivel az RM-ben még mindig voltak nyomokban nem reagált bromketonok. És a nyers termék színe sötétebbnek tűnik, mint amilyen valójában.
Néhány szó az ultratiszta 4-MMC üldözőjéhez. Az a paradoxon, hogy az ultratiszta anyagok kevésbé kívánatos hatásúak, mint a bizonyos szennyeződéseket tartalmazó más anyagok, jól ismert. Ez különösen igaz a 4-metil-metkatinonra, más néven mefedronra. Tudom, miről beszélek, mivel én szintetizáltam az anyagot azon az úton, amelyet a hivatalos LE-egységek világszerte tesztelési szabványként használnak (legalábbis néhány évvel ezelőtt ezt tették). Az útvonal MeHCl-t és trietilamint használ, és a reakció után a/b extrakciót végeztünk, majd az anyagot butanolos oldatból éterrel kicsaptuk, és THF-ből átkristályosítottuk. Az eredmény egy több mint 99%-os tisztaságú termék volt, és most találja ki, hogy hogyan működött a biológiai vizsgálatok szempontjából? Bingó! Gyengébb és nagyon gyenge.....
A mellékelt képen az immár kétszer mosott termék látható. Feltételezem, hogy a hatás, amit produkálni tud, már alacsonyabb, mint az elsőből.
Vigyázzatok magatokra emberek!