Potrzebuję pomocy w następujących kwestiach:
1. Czy odczynniki, których użyłem, mogą mieć jakikolwiek negatywny wpływ na produkt, a jeśli tak, to jak to naprawić podczas izomeryzacji CBD do psychoaktywnych kannabinoidów.
2. Produkt uboczny, który wytworzyłem
3. Obliczanie mocy produktu końcowego.
1) Najpierw namoczyłem około 5g CBD skunk (8% CBD) w 100ml Propan-2-olu (izopropanolu)
w szklanym pojemniku z pokrywką i zamroziłem w zamrażarce na kilka godzin, a następnie kilkakrotnie zamieszałem szklany pojemnik, aby wyekstrahować tricomy. Po zamrożeniu pojemnika, wlałem 5 g kwiatu CBD zmieszanego z propan-2-olem do innego szklanego pojemnika (aby nie wystąpiły żadne problemy w łaźni wodnej o temperaturze 70 ° C). Przed dodaniem szklanego pojemnika do łaźni, wlałem około 100 ml kwasu octowego (32% obj.) .
Podczas kąpieli wodnej dodałem kolejną pokrywkę na pokrywkę szklanego pojemnika. Użyłem drugiej warstwy do umieszczenia kostek lodu, aby skompresować i schłodzić opary, aż ponownie opadną na mieszaninę. Po sesji refluksu miałem oddzielić kwas od propanolu, tylko nie mogłem zdobyć wody alkalicznej, więc użyłem zwykłej wody nasyconej natronem , aby woda była bardziej zasadowa, dzięki czemu pH wzrosło.
2) Rozpuszczalniki weszły w reakcję, pozostawiając warstwę brązowego/czerwonawego koloru na górze i bladą warstwę na dole. Zakładając, że kwas zaabsorbował natron, rozdzieliłem obie warstwy. Jednak po wysuszeniu roztwór, który oddzieliłem, stwardniał w kamienie i płatki o pomarańczowym, jasnoczerwonym kolorze, ale to nie jest olej... Co to jest i czy może być niebezpieczne, aby umieścić w pigułce jako jadalne na przykład? Jestem całkiem pewien, że to resztki natronu, jednak chciałem tylko usłyszeć o tym najmądrzejsze forum na świecie, aby mieć pewność i być może nauczyć się kilku rzeczy.
3 ) Jestem dość doświadczony w produkcji koncentratów, jednak obliczanie mocy jest nieco trudne. Czy jest na to jakieś równanie matematyczne i czy są jakieś różnice w określaniu procentów mocy? I czy równanie różni się, jeśli na przykład produkt jest wytwarzany z izomeryzacji CBD?
Najlepsze pozdrowienia, Otcavians stracił legiony.