Moje syntezy wciąż bulgoczą po dodaniu cucl2 i refluksie. Powinienem jeszcze destylować próżniowo ipa czy poczekać?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 11
Dodałem niewielką ilość CH₃COOH, aby zabić Nabh4 przed filtrowaniem.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 11
Informuj nas na bieżąco. Udało mi się wydestylować IPA i bardzo niewielka ilość produktu pojawiła się wraz z IPA. W końcu udało mi się zobaczyć pływający olej. Ponieważ nie miałem wtedy działającej próżni, ekstrahowałem za pomocą NP. Udało się.
Interesujący był jednak żółto-pomarańczowy kolor, który pozostał w NP. Pachniał bardzo słodko, co sprawiło, że zacząłem się zastanawiać, czy to P2P, który nie został w pełni zredukowany.
Interesujący był jednak żółto-pomarańczowy kolor, który pozostał w NP. Pachniał bardzo słodko, co sprawiło, że zacząłem się zastanawiać, czy to P2P, który nie został w pełni zredukowany.
Tak, w tej chwili destylowałem go próżniowo. Mam klarowny produkt w odbiorniku, podobnie jak ipa. Moja łaźnia olejowa ma temperaturę 70 C, ale temperatura pary wynosi 50 C. Mam nadzieję, że coś zepsułem, ponieważ moje mieszadło magnetyczne nie było wystarczająco mocne i teraz mam przezroczystą warstwę na górze i ten twardy szlam na ziemi. Myślę, że następnym razem muszę zainwestować w mieszadło kpg.