Artıkların geri kazanımını yeni bitirdim ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Ana parti, baz ekstraksiyonundan sonra toz halinde 71 gr saf beyaz mdma hidroklorürdü. Son ürün 56 gr idi, yani 15 gr, ilk ağırlığın %21'i su artıklarıydı.
Bunu geri kazanmanın birkaç yolu var, ancak ben hepsini geri kazanmayı hedeflemiyorum, aşağı yukarı SAF geri kazanmayı hedefliyorum. Bu yüzden geri kazanımı iki adımda yapıyorum.
1. Kristalizatörü su artıklarıyla birlikte 4c sıcaklıktaki ortalama bir buzdolabına taşıyorum ve bir süre bekletiyorum. Kısa süre sonra yaklaşık 4x2x1mm boyutlarında küçük kristaller ortaya çıkıyor. Çıkarıldılar ve ağırlıkları kontrol edildi - 7.0 gr.
2. Kalan kısım kuru ağırlığa gelene kadar bir süre RT'de bekletildi. Ağırlık kontrol edildi ve tam olarak 6,95 gr. Bu, ısıtılırken bir miktar ürünün buharlaştığı veya hasar gördüğü düşünüldüğünde aşağı yukarı makul görünüyor.
Bu toz, 1:10 hacim oranlarında hazırlanan su - aseton çözeltisinde çözüldü. Bu çözeltiyi 10 gr tuz başına 20 gr ağırlıkta ekliyorum.
Çözündürmek için sıcak bir plaka kullanıyorum: bir karıştırma çubuğu koyuyorum ve plaka sıcaklığını 50c'ye ayarlıyorum.
Tüm tuz kolay ve hızlı bir şekilde çözülür. Daha sonra buzdolabına kaldırılır. Bir süre sonra çıkarılır ve vakum ile süzülür. Yeld 3,5 gr.
Nihai geri kazanım miktarı 15.0'ın 10.5 gr'ı, yani %70'i. Şahsen çok iyi bir sonuç olarak değerlendiriyorum ve oldukça saf, kendi ihtiyaçlarıma uygun - en azından varlığıyla bir sonraki partiyi bozmayacak.
Su-aseton kalıntısı hala 3,5 gr civarında ve gelecekte devam edilebilir, ancak açıkça yukarıda belirtilenden daha kirli olacaktır.
Baz ekstraksiyonu olmadan bununla çalışmazdım, ancak Polonya'daki sokak satıcıları bununla çok daha mutlu olabilir. Yeaaahhhh!!