Cóż, testowałem amalgamat z i bez płukania, a wynik jest taki sam w plonach.... wtedy wolę płukać, aby wyeliminować przynajmniej jego część, w produkcji mdma istnieje wiele dróg, ale jeśli zdecydujesz się na ekstrakcję alkaliczno-kwasową, HG powinien po prostu wyjść, w każdym razie, jeśli wydajność jest taka sama...dlaczego nie spróbować wyeliminować na pierwszym etapie? może w końcowym wyniku nie jest to ważne, ale jeśli możesz być mniej narażony na HG podczas osiągania tych kroków, myślę, że warto 3 minuty na etapie płukania.
Jeśli chodzi o p2np, w rzeczywistości myślę, że wcale nie jest konieczne, aby folia AL była całkowicie "stopiona" (mój angielski haha), wydaje się, że można odrzucić dużo nieprzereagowanej folii bez utraty wydajności, ale w MDMA, jeśli nie poczekasz, aż folia AL całkowicie zareaguje, będziesz miał dużą stratę na wydajności.
Jeśli chodzi o temperaturę, myślę, że należy stosować, aby utrzymać prawidłową temperaturę reakcji, nawet po zakończeniu reakcji egzotermicznej, po jej zakończeniu bulgotanie itp. nadal działa i mniej czasu na czekanie ...
Jeśli pozostawimy go samemu sobie, reakcja będzie kontynuowana, aż wszystko zareaguje, ale może opóźnić się o ponad 12 godzin, zwykle pozostawiamy go na noc.
ponieważ amalgamat jest równowagą trudną do kontrolowania w 100%, musimy stale obserwować, idealnie w ciągu tych 6 godzin powinna zakończyć się reakcja, bez zewnętrznej temperatury, ale zależy to od decyzji może sekund? po prostu poczekaj, aż zobaczysz ciemnoszary... poczekaj, aż folia się unosi? kiedy to się stanie, ile będzie czekać do płukania lub dodania prekursorów?
może pewnego dnia będę w stanie robić zawsze to samo, ale ten dzień jeszcze nie nadszedł haha
przepraszam za mój hiszpański język